GLI leefstijlprogramma

Wij bieden als praktijk een leefstijlprogramma aan, de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). De GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is een groepsprogramma. We doen dit programma in samenwerking met Prima Life, de fysiotherapiepraktijk in het Spectrum. Dit doen wij met het programma Beweegkuur. Gedurende twee jaar wordt een combinatie van groepslessen en individuele coaching door leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut aangeboden. Je gaat ondertussen zelfstandig aan de slag met je individuele leefstijlplan. Ook het bewegen doe je zelf. Met je groepsgenoten kun je er natuurlijk wel voor kiezen om samen te bewegen, dit kan zeker helpen om het vol te houden. Het eerste jaar zijn er 8 groepsbijeenkomsten, het tweede jaar zijn het er 6. Daarnaast zijn er nog een aantal individuele contactmomenten.

De huisarts kan je verwijzen naar de GLI. Als je door de huisarts bent aangemeld, word je eerst gebeld voor een intake bij de leefstijlcoach. Samen met de leefstijlcoach bepaal je of het programma geschikt voor je is. Tijdens de bijeenkomsten ontvang je informatie over diverse onderwerpen, krijg je steun van ons en kun je ervaringen uitwisselen met je groepsgenoten.

Voor meer informatie over de GLI, verwijzen we je graag naar de website van Gezond in Drenthe

Dit programma is toegankelijk voor alle inwoners van Meppel en omgeving waarbij sprake is van overgewicht/ obesitas (BMI tussen de 30 en 40 of BMI >25 met comorbiditeit, bv artrose, diabetes of verhoogde bloeddruk). Een verwijzing van een huisarts is noodzakelijk. Ben je gemotiveerd en wil je graag samen met anderen werken aan je gezondheid? Vraag je huisarts naar de mogelijkheden. Wil je liever een individueel traject?, dan kan je beter kiezen voor een behandeling bij de diëtist.

Direct een afspraak maken of verzetten?