ACT-coaching

Vind jij het lastig om je eetgewoontes blijvend te veranderen? Begin je vaak vol goede moed en val je weer terug?  Heb je last van emotie- en/of stress-eten? Al vele diëten geprobeerd en lukt het je slechts om tijdelijk af te vallen? Eetgedrag veranderen is nog niet zo eenvoudig. Eetgewoontes zijn vaak ingesleten en daarom moeilijk te veranderen. Precies de reden waarom tijdelijke diëten en voedingslijstjes meestal niet werken. 

Petra is naast diëtist ook ACT-therapeut en heeft al jarenlang ervaring met overgewicht, emotie-eten en/of stress-eten. ACT staat voor Acceptance and Commitment Training en is een nieuwe vorm van gedragstherapie. ACT is wetenschappelijk bewezen. Middels ACT kun je meer inzicht krijgen in je gedragskeuzes en leer je vaardigheden om beter om te gaan met moeilijke situaties, gedachten en gevoelens. Het helpt je bewustere leefstijl-keuzes te maken en stil te staan bij wat jij belangrijk vindt in het leven. Het helpt je naar een duurzame verandering in eetgewoontes en blijvend gewichtsverlies. 

Petra behandelt ook (beginnende) eetstoornissen als Anorexia en Boulimia. Hierbij is een combinatie-behandeling met een psycholoog wenselijk en is frequente begeleiding noodzakelijk. Diëtetiek wordt drie uur per jaar vergoed, daarna komen consulten voor eigen rekening. Ernstige eetstoornissen worden behandeld in de tweedelijn (kliniek of GGZ).  

Direct een afspraak maken of verzetten?