ACT-coaching

Unieke combinatie dieetbehandeling en gedragscoaching

Veel mensen willen gezonder eten, afvallen en/of hun leefstijl veranderen, maar vinden het lastig om dit op lange termijn vol te houden. Voor die mensen is een dieetbehandeling in combinatie met gedragscoaching (ACT-training) zeer geschikt. Hierbij wordt er niet alleen naar voeding en leefstijl gekeken, maar krijg je ook ondersteuning in het veranderen van (hardnekkige) ongewenste gedragspatronen.
Petra is naast diëtist een ervaren ACT-trainer/gedragstherapeut en biedt deze combinatie aan.

Voor wie is deze ACT-coaching geschikt?
– je hebt al vaker geprobeerd af te vallen, maar je valt ook vaak weer terug
– je wilt gezonder leven en weet wel hoe het moet, maar het lukt je niet altijd om hiernaar te handelen
– je hebt soms het gevoel ‘geleefd’ te worden waardoor je niet altijd goed voor jezelf (en je leefstijl) zorgt
– je bent een emotie- of stress-eter, bij stress of emotie schiet je vaak weer terug in oud (eet)gedrag
– of je bent iemand die vaak kiest voor een streng dieet en (te) vaak op een weegschaal staat

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy en is een wetenschappelijke bewezen gedragstraining. Het helpt je beter stil te staan bij de keuzes die je maakt en je leert vaardigheden om beter te kunnen omgaan met de moeilijkheden die je daarbij tegenkomt. Gedragspatronen zitten vaak in onze automatische piloot, je gedrag veranderen is hartstikke moeilijk, maar het kan wel! Met ACT-training ga je leren om bepaalde patronen blijvend te veranderen. Het is geen praattherapie, maar een ervaringsgerichte manier van werken. En door de combinatie met voedings- en dieetbegeleiding ook nog eens heel doel- en actiegericht. Het gaat je helpen om het echt anders te gaan doen. Niet meer vanuit regels of controle, maar vanuit jouw innerlijke drijfveren. Zodat je het daarna zelfstandig kan volhouden. Zowel mannen en vrouwen ervaren dit als een prettige manier van coachen. Een gezonde leefstijl moet je immers oefenen, ervaren en trainen.

Hoe werkt het?
Bij de combinatie dieetbehandeling & ACT wordt er met consulten gewerkt van 45 tot 60 minuten. Gemiddeld zijn er 1 intake en 5 vervolgconsulten nodig om je gedragspatronen te doorbreken en zelfstandig verder te kunnen. Indien gewenst is daarna nog extra support-coaching mogelijk.
Maak eenvoudig een afspraak voor ACT-coaching via het aanmeldformulier.

Reacties van mensen die deze combinatie-behandeling gedaan hebben:

” ik eet nu veel gezonder en ik kan het ook volhouden, ik heb meer energie en maak weer zelf de keuzes”
“ondanks mijn drukke leven heeft Petra mij geleerd om meer stil te staan bij de eetkeuzes die ik maak”
“ik ben nog niet op gewicht, maar leef nu stukken gezonder en kan dit voorbeeld ook aan mijn kinderen geven, dat is mijn grootste winst”

“ik heb eindelijk mijn emotie-eten kunnen doorbreken, het heeft mij veel inzicht gegeven en ik grijp niet meer naar eten als ik het moeilijk heb”

Direct een afspraak maken of verzetten?