Over Gewicht

Steeds meer mensen hebben gewichtsproblemen en zijn te zwaar. De krantenkoppen liegen er niet om; overgewicht wordt gezien als een maatschappelijk probleem. Daarentegen komt er ook veel ondergewicht voor, mensen die te licht zijn. Wat is voor jou een gezond gewicht?

BMI Berekenen

Overgewicht
Bij overgewicht zijn er vele verschillende vormen: de één is een beetje te zwaar, de ander heeft een fors overgewicht. Overgewicht is niet een kwestie van alleen maar teveel eten; vaak is er een combinatie van oorzaken. Deze oorzaken zijn voor iedereen weer anders. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met overgewicht. Wij nemen alle aspecten van je eetgedrag onder de loep en proberen een persoonlijk plan te maken. Soms zal een koolhydraatbeperking een oplossing zijn en soms is er meer aandacht voor emotie-eten nodig. Als afvallen middels aanpassen van voeding onvoldoende werkt kan er ook worden overwogen om door te verwijzen naar het ziekenhuis voor een maagverkleining. Ook in het traject naar een maagverkleining kunnen wij je begeleiden.

Ondergewicht
Wanneer iemand ondergewicht heeft weegt diegene minder dan goed is voor de gezondheid. Hierdoor is er een verhoogd risico dat je ondervoed raakt. Het betekent dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt dan je lichaam werkelijk nodig is. Wanneer iemand te weinig voedingsstoffen binnen krijgt zorgt dit voor gewichtsverlies, verlies van spiermassa en uiteindelijk ook voor een verminderde functie van de organen en gaat de gezondheid achteruit. Ondergewicht kan ontstaan door verschillende factoren zoals verminderde eetlust/smaak bij ziekte, verhoogd energiegebruik van het lichaam tijdens herstel na een operatie of stress/verdriet wat voor een slechte eetlust zorgt. Samen kunnen we kijken welke tips gebruikt kunnen worden om wellicht de eetlust en smaak te bevorderen en de voeding weer volwaardig te maken zodat alle voedingsstoffen weer voldoende binnen komen. Hierdoor krijgt iemand snel weer meer energie wat automatisch vaak zorgt voor weer een betere eetlust.

Direct een afspraak maken of verzetten?