De diëtist
Over ons: onze missie

Wij staan voor een persoonlijke, eerlijke en realistische behandeling. We vinden het belangrijk om niet alleen voedingsadvies te geven, maar ook ondersteuning te bieden bij het aanpassen van leefstijl en voeding. We kunnen in de ondersteuning eventueel nóg een extra stapje zetten door middel van gedragstherapie (ACT-training) die wij ook aanbieden. We zijn flexibel naar de wensen van de cliënt waardoor we de gezondheid van onze cliënt op de lange termijn op een positieve manier kunnen veranderen. De cliënt staat centraal in de behandeling en we werken graag samen aan haalbare doelen.  

In het Spectrum Medisch Centrum in Meppel hebben wij samenwerking-afspraken met diverse andere zorgverleners. Onder het mom van “samen is beter”. Alleen zo kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van chronische aandoeningen voor de inwoners van Meppel e.o.!  

Diëtist: specialist in voeding, leefstijl en gedrag.

De diëtist is een beschermde titel, de diëtist heeft de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. De diëtist geeft niet alleen advies, zij is ook een uitstekende coach en helpt je gemotiveerd te blijven. Een diëtist heeft medische kennis, voedingskennis en kennis op het gebied van psyche en gedrag.

In basis kun je bij een diëtist terecht voor:
– Diabetes of insulineresistentie
– Overgewicht of ongewenste gewichtstoename
– Maag- en/of darmklachten, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
– Hulp willen bij leefstijlverandering
– Verhoogde bloeddruk en/of verhoogd cholesterol
– Ondervoeding of gewichtsverlies (door bijvoorbeeld ouderdom of ziekte)

In onze praktijk bieden wij ook specialistische zorg:
– Kinderdiëtetiek: voedingsproblemen bij kinderen of voeding bij zwangerschap en/of borstvoeding
– Emotie-eten, problematisch eetgedrag en/of eetstoornissen
– Gedragstherapie bij leefstijlverandering (ACT)
– Voor- en natraject bij een maagverkleining
– Sportdiëtetiek
– Herstelzorg bij COVID

Verschil tussen een diëtist en een gewichts-/voedingsconsulent

Vaak denkt men dat een gewichts- of voedingsconsulent hetzelfde is als een diëtist. Dit is echter niet het geval. Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met lichte tot matige gewichtsproblemen te begeleiden en algemeen voedingsadvies te geven. Bij sommige mensen is het advies van een gewichtsconsulent toereikend voor hun gewichtsprobleem. Echter bij complexere vormen van overgewicht, bij medische indicaties en indien je overgewicht een psychische oorzaak heeft, zal de gewichtsconsulent je doorverwijzen naar de diëtist.

Direct een afspraak maken of verzetten?