ACT-gedragscoaching

Unieke combinatie voedingsbegeleiding en gedragscoaching

Veel mensen willen gezonder eten, afvallen en/of hun leefstijl veranderen, maar vinden het lastig om dit op lange termijn vol te houden. Voor die mensen is een dieetbehandeling in combinatie met gedragscoaching (ACT-training) zeer geschikt. Hierbij wordt er niet alleen naar voeding en leefstijl gekeken, maar krijg je ook meer inzicht in jou (ongewenste) gedragspatronen en leer je hoe je deze blijvend kan veranderen.

Petra is naast diëtist een ervaren ACT-trainer/gedragstherapeut. ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy en is een wetenschappelijke bewezen gedragstraining. Het helpt je beter stil te staan bij de keuzes die je maakt rondom eten en je leert vaardigheden om beter te kunnen omgaan met de moeilijkheden die je daarbij tegenkomt. Gedragspatronen zitten vaak in onze automatische piloot. Je gedrag veranderen is hartstikke moeilijk, maar het kan wél. Met ACT-training sta je meer stil bij je innerlijke drijfveren en leer je beter omgaan met de moeilijkheden die je daarbij tegenkomt. Het is geen praattherapie, maar een ervaringsgerichte manier van werken. En door de combinatie met voedings- leefstijlbegeleiding ook nog eens heel doelgericht. Het gaat je helpen om het echt anders te gaan doen en je kan het daarna zelf volhouden.

Voor wie is deze ACT-coaching geschikt?
– je hebt al vaker geprobeerd af te vallen, maar je valt ook vaak weer terug
– je wilt gezonder eten en weet wel hoe het moet, maar het lukt je niet altijd om hiernaar te handelen
– je hebt soms het gevoel ‘geleefd’ te worden waardoor je niet altijd goed voor jezelf (en je gezondheid) zorgt
– je bent een emotie- of stress-eter, bij stress of emotie schiet je vaak weer terug in oud (eet)gedrag
– of je bent iemand die vaak kiest voor een streng dieet en (te) vaak op een weegschaal staat

Hoe werkt het?
Bij de combinatie leeftijlbehandeling & gedragscoaching worden er consulten ingepland van 60 minuten. Gemiddeld zijn er vijf consulten nodig om je gedragspatronen te doorbreken en zelfstandig verder te kunnen. Indien gewenst is daarna extra support-coaching mogelijk. De basisverzekering vergoedt drie uur (3 consulten), sommige aanvullende verzekeringen vergoeden nog extra uren.
Maak eenvoudig een afspraak voor ACT-coaching via het aanmeldformulier.

Reacties van mensen die deze combinatie-behandeling gedaan hebben:

” ik eet nu veel gezonder en ik kan het ook volhouden, ik heb meer energie en het lukt mij om de goede keuzes te maken”
“ondanks mijn drukke leven heeft Petra mij geleerd om meer stil te staan bij mijn patronen en de eetkeuzes die ik maak, zij heeft mij weer op het juiste pad gezet”
“ik ben nog niet op gewicht, maar eet nu stukken gezonder en kan dit voorbeeld ook aan mijn kinderen geven, dat is mijn grootste winst”

“ik heb eindelijk mijn emotie-eten kunnen doorbreken, het heeft mij veel inzicht gegeven en ik grijp niet meer naar eten als ik het moeilijk heb”

Direct een afspraak maken of verzetten?