Over ons
Onze missie

Wij staan voor een persoonlijke, eerlijke en realistische aanpak van alle voedingsproblemen. We vinden het belangrijk om niet alleen voedingszorg te leveren, maar ook ondersteuning te bieden bij het volhouden van een voedingspatroon en/of leefstijl. Hierin zijn we flexibel en luisteren we naar iemands persoonlijke wensen. Uiteindelijk hopen we de gezondheid van onze klanten op de lange termijn op een positieve manier te kunnen beïnvloeden. We kunnen in de ondersteuning eventueel nog een stapje extra bieden door middel van gedragscoaching (Acceptance and Commitment Training) of een leefstijlinterventie (GLI). De klant staat centraal in de behandeling en we werken graag samen aan haalbare doelen!  

In het Spectrum Medisch Centrum in Meppel hebben wij samenwerking-afspraken met diverse andere zorgverleners. Onder het mom van “samen is beter”. Alleen zo kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van chronische aandoeningen voor de inwoners van Meppel e.o.!  

Wie zijn wij?
Petra Altenburg
Petra Altenburg is diëtist, gedragstherapeut en ACT-trainer.
Aandachtsgebieden van Petra: emotie-eten, leefstijl, overgewicht, eetproblemen, sportdiëtetiek

Petra: “Goede voeding zorgt voor een goede vitaliteit, in alle fases van het leven. Het is niet eenvoudig om de juiste balans te vinden en er is tegenwoordig heel veel informatie te vinden over voeding. Soms zie je door de bomen het bos niet meer of je bent de balans even kwijt. Sommigen hebben al jaren een verstoorde relatie met eten en/of gewicht. Ik help mensen graag naar een energieker en gezonder levenspatroon, en daarom geef ik niet alleen voedingszorg maar werk ik ook aan gedragsverandering met mijn cliënten. Hierbij kijk ik breder dan alleen voeding. Ik werk met ACT-therapie, een bewezen en effectieve methode. Voor mij vormt de combinatie voedingszorg en gedragsverandering en ideale werkwijze om mensen echt verder te helpen!”

Anna Bakker
Anna Bakker is diëtist, leefstijcoach en kinderdiëtist.
Aandachtsgebieden van Anna: kinderdiëtetiek, darmklachten, FODMAP-dieet, ouderenzorg, GLI-traject (leefstijlcoach)

Anna: “Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen. Voeding speelt een belangrijke rol binnen onze gezondheid en bij iedereen weer op een andere manier. Het is belangrijk om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en eetgewoontes blijvend te veranderen om lekker in je vel te zitten en eventuele klachten te verminderen. Ik vind het dan ook een uitdaging om samen te kijken naar de eetgewoontes, de voeding waar nodig samen aan te passen en zo een goed advies op maat te geven. 

Als kinderdiëtist geef ik voeding- en dieetadviezen aan zwangeren, zuigelingen, (jonge) kinderen, jongeren en het hele gezin. Daarbij kan je denken aan; voeding tijdens de zwangerschap, opbouwen voeding in het eerste jaar, ondergewicht, overgewicht, buik- en ontlastingsklachten, kritische eters en alle overige voedingsvragen ook met betrekking tot ziekte en/of metabole stoornissen. Ik vind het een uitdaging om samen met ouders/verzorgers te kijken naar een passende voeding voor ieder kind.

Direct een afspraak maken of verzetten?